Op je bucketlist: hier kun je goedkoop zweefvliegen!

Voor onze Nederlandse gasten publiceren we twee rapporten van Nederlandse Jounalistinen op het vliegveld Daun en reismogelijkheden via de maren en de Vulkaaneifel. Het eerste verslag geschreven door: Henriëtte Bokslag: Zweefvliegen Dauner Maare, Eifel. Het tweede rapport, geschreven door: Chantal:

Niets is leuker dan dingen doen die je nog nooit eerder hebt gedaan. Helemaal als het ook nog eens niet veel hoeft te kosten! Wie me een beetje kent, weet dat mijn bucklist oneindig is. Al die bestemmingen die ik nog wil bezoeken, het surfen dat ik onder de knie wil krijgen, vliegen in een helikopter, varen in een luchtballon… En zo kan ik nog wel even door gaan. Afgelopen week kon ik weer iets afstrepen toen ik in de Vulkaaneifel was: ik ben gaan zweefvliegen in Duitsland!

De precieze locatie? Flugplatz Daun-Senheld, vlakbij de beroemde Dauner Maare in de Duitse Vulkaaneifel. Even op het verkeerde moment knipperen met je ogen en je hebt het bordje gemist, en dat zou zonde zijn.

Want vliegen in een (gemotoriseerd) zweefvliegtuig op zich blijkt al onwijs tof, maar dat boven zo’n mooi natuurgebied doen maakt de ervaring écht onvergetelijk. En voordat je denkt: als ik in zo’n vliegtuig stap moet ik de rest van de maand op droog brood leven, kan ik je gelukkig vertellen dat dat wel meevalt. Sterker nog, het is eigenlijk belachelijk goedkoop.

Voor meer informatie naar: http://www.reisdoc.nl/zweefvliegen-duitsland